Adriaan I. Cornelis heeft zijn opleiding gehad aan de Academie te Rotterdam. In een relatief korte carriere van 27 jaar heeft hij veel werk geproduceerd en met volle teugen genoten van de na-oorlogse vrijheid in de keuze van stijl en de internationale ontwikkelingen in de kunst. Hij was een tekenaar, schilder en graficus die op papier zijn beste werken heeft gemaakt. Hij vertoefde een korte tijd in den Haag, maar begin jaren 60 vestigde hij zich weer in Rotterdam waar hij vanaf die periode vooral met allerlei druktechnieken en collages experimenteerde en wonderlijk mooie - tijdloze - werken maakte op papier, katoen, aluminium en mica. Hij was getrouwd met Sjaan Timmers en zij kregen 3 kinderen.

 

Al deze kunstwerken zijn in principe ook te koop. Dus aarzel niet als u informatie wil. Sommige kunstwerken van zijn hand zijn niet van een handtekening voorzien. U krijgt dan een stempel op de achterkant en een certificaat van echtheid van mij. 

 

Adriaan Izak Cornelis - Rotterdams schatgraver der verbeelding

een groot formaat fotoboek (A-4 formaat) - 44 pagina's met een prachtige selectie van 77 foto's uit zijn oeuvre 1946-1972

uitgever: De KunstWinkel bv, Rotterdam isbn/ean: 978-90-819307-0-3

prijs: 55 euro excl. verzendkosten